מהירות נסיעת כלי רכב בשטחים צפופים מהווה את אחד הגורמים העיקריים לתאונות דרכים באיזורים אלו וזאת ע"פ מחקרים שנערכו באירופה ובארה"ב כבר לפני שני עשורים. אחד המכשירים האפקטיביים ביותר בהאטת כלי רכב הנו הבמפר (פס האטה). להלן מידע שימושי בנושא:
סוגים:
הסוגים השונים נבדלים בגבהים, רוחבים וחומרים שונים, אשר לכל אחד מהסוגים יש את יתרונותיו וחסרונותיו. כאשר המטרה הגורפת של כל הסוגים היא להאט את מהירות נסיעתם של רכבים במקומות בהם ישנה סכנה כגון: גני ילדים, רחובות, משולבים, מושבים, קיבוצים, חניונים, לפני מעברי חציה, צמתים וקווי עצירה.
כאשר הנוהג ברכב רואה פס האטה המותקן בדרך הוא בעצם רואה מולו "מטרד" אשר מחייב אותו להאט את מהירות נסיעתו. כאשר נהג נוסע לאט יותר הוא יותר ערני ויכול להבחין בצורה טובה יותר במשתמשים האחרים בדרך ולהגדיל את מרווח התגובה במקרה של התפרצות של הולך רגל או רכב הנקרים בדרכו ובכך להקטין את הסיכון לתאונה או פגיעה בהולך רגל, כך שבסופו של דבר
"המטרד" הופך את הדרך לבטוחה יותר לכל המשתמשים בה.
בישראל ישנם מספר סוגים של במפרים בכבישי הארץ ולכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות.
הסוג הראשון הוא פסים העשויים בטון או אספלט. בדרך כלל מה שמאפיין את הפסים האלה הוא גובה גבוהה כ 30 ס"מ + – ורוחב רחב מאוד כ 120 ס"מ. הסיבה למידות הגדולות הללו הם שהחומרי הגלם (בטון / אספלט) מתפוררים כאשר יוצקים אותם בכמות קטנה ולכן המימדים הדרושים הנם גדולים מאוד.
פסים אלו הנם בצבע הכביש ויש צורך לצבוע אותם ולהתקין עיני חתול על מנת שיזהרו בחושך ולא יפתיעו נהגים. חסרון נוסף של פסים אלה שמכוניות קטנות ומכוניות ספורט נמוכות עלולות לפגוע עם החלק התחתון שלהם (גחון הרכב) בפס ולגרום נזק כבד לרכב. בנוסף לאחר "יציקת" במפר מסוג זה לא ניתן לפרקם ולהעבירם למקום אחר במידת הצורך.
הסוג השני הנפוץ בשוק הוא פסי האטה מגומי. ניתן להשיג פסים אלו בוריאציות שונות החל מסוג חומר הגלם שיכול להיות גומי ממוחזר, PVC ועוד כל מיני חומרים פלסטיים ושרפים אקריליים.
פסי גומי על כל סוגיהם מגיעים במידות שונות ומגוונות לצרכים שונים ובהתאם לצרכי הדרך והנוהגים בה. לדוגמא: פס ברוחב של 35 ס"מ ובגובה של 4-5 ס"מ מומלץ לדרכים בהם מהירות הנסיעה אמורה להיות עד כ 40 קמ"ש. פס ברוחב של 25 ס"מ ובגובה של 5 ס"מ מומלצים למקומות בהם מהירות הנסיעה אמורה להיות עד כ 20 קמ"ש.
היתרון הבולט הנוסף של במפרים עשויים מגומי הוא שהם מגיעים בד"כ צבועים בצבעים הבולטים לעין (צהוב שחור) כמעט בכל מזג אויר במשך היום ובנוסף לכך כוללים עיני חתול המבליטות ומחזירות אור להבלטה.
אופן ההתקנה הנו פשוט מאוד ומתבצע במספר שלבים:
- הנחת המוצר לרוחב הדרך בקו ישר לסימון מיקום הקידוח (מומלץ למתוח חוט כדי לקבל קו ישר מושלם).
- קידוח חורים ע"י מקדחה פשוטה בקוטר המתאים בהתאם לאביזר ההתקנה שנבחר והומלץ ע"י היצרן או המתקין.
- בחירת אביזר החיבור לכביש הינה בהתאם למשטח עליו מתקינים את הפסים. לדוגמא: על אספלט מומלץ להתקין עם יתדות ברזל או עם גמבו כפול. על גבי בטון, אבנים משתלבות או גרנולית מומלץ להתקין בעזרת גמבו קצר. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם ספק המוצר.
- השלב האחרון בתהליך ההתקנה הוא נעיצת הגמבויים והידוקם, או נעיצת היתדות דרך החורים שנקדחו מבעוד מועד בקו ההתקנה.
החסרונות של במפר מגומי הם שחיקה, בעיקר בקצוות במידה ולא מתקינים סופיות המקנות לפס גימור עגול וחלק אשר מונע את השחיקה של הפינה.
שאלות נפוצות ותשובות:
שאלה: כמה שנים קיימים בעולם פסי האטה מגומי?
תשובה: ישנה חברה אנגלית המייצרת מוצר זה מזה 25 שנה ומשווקת אותם ברחבי העולם.
לטענתם כיום בעולם רק מתוצרת שלהם מותקנים מעל 5 מליון מטר של במפרים מסוגים שונים רק מהתוצרת שלהם(!) כך שהמוצר ותיק.
שאלה: האם במפרים הם הפתרון הטוב ביותר להאט את מהירות המשתמשים בדרך?
תשובה: רשות התחבורה האנגלית בדקה ומצא שכן! בנוסף קיימת המלצה שלהם באנגליה להתקין במפרים ברשויות מקומיות ובקרבת בתי ספר וגני ילדים לפני כל מעבר חציה.
שאלה: במפר יכול לגרום נזק לרכבים פרטיים או לחילופין לא להאט משאיות ורכבים גדולים?
תשובה: פס שגובהו מעל 7 ס"מ בהחלט יכול לגרום נזק לגחון של רכב נמוך ואפילו לאובדן שליטה במקרה שבו הנוהג ברכב לא יאט את מהירות נסיעתו. בנוגע לרכבים גדולים, עצם היות במפר על הדרך, מראש מזהירה נהגים של רכבים גדולים כקטנים והם יאטו את נסיעתם עוד לפני הפגיעה בפס. במידה וכל סוג רכב גדול כקטן מאט את נסיעתו למהירות המומלצת לפני הפס לא יגרם זעזוע כבד לרכב. במידה והנהג ברכב לא האט את רכבו למהירות המותרת יגרם לו זעזוע חזק אך לרכב לא יגרם נזק.
שאלה: איך אפשר לדעת היכן וכמה במפרים צריך להתקין כדי להקטין את המהירות?
תשובה: לשאלה זו אין תשובה ממשית. מומלץ להיעזר ולקבל ייעוץ ממהנדסי תנועה, אך מכיוון שבארץ אין תקן לפסי האטה, ככל שיש יותר פסים ובמרווחים קטנים יותר כך הנוכחות שלהם תהיה יותר אפקטיבית.