במסגרת פרוייקט זה הותקנו כ 80 עמודי חסימה ע"פ דרישות תקן הנגישות, וניתן מענה ברמה גבוהה תוך התחשבות באילוצים מורכבים בשטח.
"שלום, יש לנו במתחם המסחרי שלנו רחבה גדולה מדק להולכי רגל וכלי רכב עולים עליה כל הזמן, שוברים את הלוחות של הדק ומסכנים את הלקוחות במתחם. יש לכם איזה פיתרון?" כך פחות או יותר נפתחה שיחת הטלפון שהובילה, בסופו של דבר, לביצוע הפרוייקט המעניין שלפנינו.
הבעיה אותה הציג הלקוח היתה כדלקמן: מרכז מסחרי מעוצב בו רחבת דק של כמה מאות מטרים רבועים אשר נפרסת בחזית המתחם, משפת הכביש ומגיעה עד לפתחי החנויות. הבעיה באותו אזור הנה מחסור חריף בחניה הגורם לנהגים לעלות על אבן השפה ולהכנס עם הרכב אל מתחם הדק.
כתוצאה מכך נשברים לוחות הדק וכן ישנה סכנה בטיחותית של פגיעה בהולכי רגל ובמבקרי המתחם הנעים על הדק. בנוסף נוצר אי סדר הפוגם בנראות המקום ויוצר תחושה לא נעימה.

עמודי חסימה עם פלטה? עמודי חסימה ביציקת בטון או בכלל עמודים גמישים?
הפיתרון המתבקש והפשוט הוא הצבה של עמודי חסימה אולם עולה שאלת צורת העיגון: מחד לא ניתן לחבר עמודי חסימה מברזל עם פלטה ללוחות הדק ומאידך לא ניתן לקבעם בקרקע היות שהדק מונע גישה לקרקע לצורך חפירה וביטון. אם זה לא מספיק אז הדק מוגבה מעל הקרקע כ 25 ס"מ כאשר ישנם הפרשי גובה בין האיזורים השונים.
הרעיון להציב עמודים גמישים בקוטר 6 צול נדחה משתי סיבות עיקריות:
• המחיר. עמודים אלה יקרים משמעותית מעמודי חסימה מברזל מגלוון והיות שמדובר על כמות גדולה של עמודים, היתה העדפה ברורה להמנע משימוש בעמודים יקרים.
• אורך העמודים הגמישים וחוסר התאמה לתנאי השטח – בפרוייקט זה נדרשו עמודים באורך מיוחד של 110 ס"מ. עמודים גמישים 6" מגיעים באורך סטנדרטי ולא היתה כל דרך להתאים את העמודים הגמישים לדרישות השטח.

הפיתרון שנבחר היה פתיחה של הדק והתקנה של עמודי חסימה בבטון בקרקע. לצורך ביצוע העבודה יוצרו כ 80 עמודי חסימה 6" מברזל מגלוון באורך של 110 ס"מ. העמודים נצבעו בגוון RAL מיוחד שנבחר ע"י האדריכל. העבודה בוצעה במקביל ע"י צוות המתקינים של א.ו.ש יחד עם צוות של קבלן המתמחה בבניית דקים: פתיחה של הדק ע"י אנשי הדקים, חפירה וביטון של העמודים ע"י צוות המתקינים וסגירה של הדק לאחר ייבוש ראשוני של הבטון תוך חיתוך הקורות באופן מדוייק סביב שפת העמוד.
היות שהאיזור הומה אדם ולמרות שהוצב תיחום מסביב לאזור העבודה, נתבקשנו ע"י מנהל האתר לצמצם את שטחי הדק הפתוחים ונתבקשנו שלא להשאיר מקטעי דק פתוחים לאחר שעות העבודה בהמתנה ליום העבודה הבא. אילוצים אלה נבעו כמובן מרצונו להמנע מסיכון לתאונות בקרב אורחי המקום.
המרחק שנקבע בין העמודים היה 130 ס"מ בין עמוד לעמוד (דופן לדופן) על מנת לאפשר מעבר קל ונוח לאנשים עם מוגבלויות בהתאם לתקנות חוק הנגישות 1918 מחד ומאידך לא לאפשר חניה של כלי רכב בין העמודים. גם קביעת יתר הפרמטרים בעבודה נעשתה בהתאם לתקנות הנגישות: קוטר העמודים, גובהם מעל הרצפה ומחזיר אור צהוב בדרגה EGP של חברת 3M אשר הודבק בראש כל עמוד לטובת נראות משופרת והבלטת העמוד, גם בלילה.
במהלך העבודה העלה אחד ממנהלי החברה בקשה להוספת רוזטה – כיסוי מסביב לבסיס העמודים בכדי לכסות את החיבור בין דופן העמוד לדק ולעשות אותו מדוייק ואחיד יותר. בהתאם לבקשה יצרנו רוזטות בעובי 3 מ"מ לכל העמודים והן הותקנו על גבי קורות הדק בעזרת ברגי עץ מתאימים.
התוצאה: מלבד השיפור האסתטי אותו ניתן לראות בנקל בתמונות, הופסקה לחלוטין עליית הרכבים על הדק, שבירת לוחות הדק והפרעה למבקרים במתחם. החיסכון הכלכלי שהושג הודות למניעת צורך תיקונים חוזרים ונשנים לדק הוא משמעותי מאוד וכמובן החשוב מכל, מניעת נפילות, תאונות ופגיעות בגופם של המבקרים במתחם.
